De circulaire oplossing van de toekomst.

Wij zijn al sinds 2006 dé specialist in aanleg en onderhoud van sport- en speelvoorzieningen voor gemeenten, scholen, verenigingen, particulieren en ondernemers. Circulariteit is de toekomst van ons vakgebied en wij lopen al jaren voorop in het verduurzamen en circulair maken van onze werkzaamheden en producten.

Hoe we dat doen.

Wij investeren veel tijd en energie in het (verder) ontwikkelen van ondergronden en vloeren die in de toekomst circulair herbruikbaar zijn. Daarnaast werken wij actief aan het elektrificeren van ons machinepark. Daarbij kopen wij niet alleen elektrische machines in, maar ontwikkelen wij deze ook zelf!

KSP draait 't om

Het is niet langer goed te praten dat de branche zijn eigen product niet volledig kan opruimen en hergebruiken. Het moet zoveel beter. Tijd voor actie.

Joost Sweep, Directeur KSP

Onze
geschiedenis

  • 2006
  • 2008
  • 2010
  • 2013
  • 2014
  • 2016
  • 2019

2006

Klein beginnen

De dan 23-jarige Joost Sweep start een eenmanszaak vanuit de boerderij van zijn ouders. Hij leent de bus van zijn vader (en zijn gereedschap, op voorwaarde dat hij er zuinig op is) en verzorgt de aanleg van kunstgras tuintjes bij particulieren.

2008

De eerste gemeente

Joost certificeert zijn eigen valdempende systemen en gaat aan de slag voor de gemeente Lelystad. Via de gemeente komt hij aan contacten en werk voor diverse marktpartijen en via hen weer aan volgende projecten.

2010

Van A tot Z

De oprichting van KSP Kunstgras B.V. is een feit. We gaan ons inzetten voor completere projecten om de opdrachtgever volledig te ontzorgen. We investeren continu
in mensen, machines en transportmiddelen.

2013

Cruijff Foundation

KSP wordt ‘official supplier’ van de Cruijff Foundation. Het is de start van een intensieve en langdurig samenwerking waarbij wij
de events en renovatie doen, inclusief de logistiek.

2014

Groothandel en webshop

We schaffen een speciale coupeermachine waarmee we kunstgras op maat kunnen leveren en netjes verpakken. We lanceren een webshop voor kunstgrascoupons vanuit de circulaire gedachte om niets weg te gooien.

2016

Overname van Zijl b.v.

Voorheen een concurrent, nu bundelen we de expertise onder één dak. Zo kan KSP ook zuidelijk Nederland en België bedienen.

2019

Grote stap vooruit

Naast onze locaties in Vinkel (Den Bosch) en Bergeijk bouwen we in 2019 een loods centraal in Nederland, in Lelystad met capaciteit van 60.000m2 kunstgras. Zo slaan we een logistieke slag. We kunnen binnen 1,5 uur bij iedere klant in Nederland zijn en vervoeren altijd volle vrachten. Dat scheelt CO2 en efficiency!

Ons team

Werken bij KSP?

Bekijk vacatures

Een betrokken team van specialisten

Werken bij KSP betekent werken in een betrokken en no-nonsens team van vakmensen met hart voor de zaak. Ons team is een mooie mix van jonge honden en oude rotten. Zo combineren we frisse ideeën met jarenlange ervaring en know-how.

"Het liefst werk ik met machines, daar heb ik gevoel voor" - Gert

"Het moet goed zijn, ik wil met een tevreden gevoel naar huis’ - Freek

"Ik wil de logistiek graag goed georganiseerd hebben!"- Mart

"Ik adviseer graag onze opdrachtgevers over een goed doordacht onderhoudsplan." - Jasper

"Projecten tot in detail regelen, dáár krijg ik energie van!"- Floris

Focus op
perfectie

Wij doen het graag goed

Wij zijn een gedreven, ambitieuze organisatie. Wij willen elke dag beter worden. Daar stoppen we tijd en energie in. We leiden mensen op en we bouwen onze eigen machines. Perfectie zit hem voor ons in alles meteen goed doen, maar ook in onszelf en onze processen blijven verbeteren. Dat doen wij met oog voor mens en milieu. Wij laten graag een mooi bedrijf én een mooie planeet achter voor volgende generaties.

Maak een afspraak

Bij KSP draait
het om

01

Duurzame productie

We halen onze producten zoveel mogelijk uit Nederland en Europa. In samenspraak met de producent bekijken we ieder detail en laten we alles zo duurzaam en herbruikbaar mogelijk produceren.

02

Gebruik & onderhoud

Wij monitoren onze producten tijdens hun levensloop en adviseren over onderhoud en vervanging, onder andere via onze eigen app. Hierdoor gaan projecten langer mee en hoeven ze minder snel vervangen te worden.

03

Hergebruik

Vervolgens worden deze producten zorgvuldig gesorteerd. Wij werken nauw samen met verwerkers die deze materialen verwerken en opwerken tot nieuwe producten voor onze branche en andere bedrijfstakken.

04

Opname grondstoffen

Na de levensduur van het project nemen wij de verwerkte grondstoffen weer op. Wij hebben zelf gespecialiseerde machines ontwikkeld om dit op een duurzame manier te doen.

Meer weten over onze
duurzame aanpak?

Vraag onze brochure aan Bekijk de video over duurzaamheid
Trotse partner van