11 december 2023

Samenwerking voor de opvang Oekraïense vluchtelingen

KSP levert bijdrage

Kinderen, pubers en de families van de Opvang Oekraïense vluchtelingen kunnen samen een balletje trappen op de Yalp Sutu. Deze digitale en innovatieve (voet)balmuur heeft 16 lichtgevende vlakken. Muurtje trap, maar dan in een modern jasje. Het resultaat van een mooie samenwerking met Lappset Yalp, De Bruin hoveniers en KSP.

Bekijk de foto's

‘We zitten bij de branchevereniging Spelen en Bewegen dus we zijn bekend met elkaar. Nu krijgen we de kans om wat terug te doen, dan doen we dat’, zegt Joost Sweep van KSP. ‘We werken wel vaker samen, maar dit keer werden we gematcht doordat we allemaal reageerden op een oproep van Jantje Beton om tweedehands speeltoestellen te leveren voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.’

De intentie was een oud duikelrek of tweedehands glijbaan, maar het werd een gloednieuwe, interactieve balmuur voetbal.  ‘Dit toestel leent zich uitstekend om tijdelijk te plaatsen en kan na een jaar gebruik moeiteloos worden verplaatst naar een andere locatie’, reageert directeur Kristian Tienstra van Yalp. Een leuke kunstgrasmat maakt het helemaal af. De Bruin Hoveniers nam het grondwerk voor zijn rekening en KSP maakte het geheel af met een mooi trapveld van kunstgras.

Het resultaat? Jonge en oudere kinderen hebben samen plezier. Ze spelen verschillende spellen, alleen of samen. Ieder spel heeft weer verschillende niveaus (levels) in de spellen. ‘Net alsof je gamet. Het spel daagt je uit. Je hoeft niet snel te zijn of goed in voetbal. Iedereen kan dit doen’, zegt Kristian. ‘En ook écht iedereen in de opvang, want spellen worden naast in het Nederlands en Engels ook nog via internetverbinding in het Oekraïens op de Sutu gezet. ‘Mooi dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor de maatschappij’, zegt Joost Sweep van KSP.