2 januari 2021

Ondergrond wipkip is veilig én duurzaam

Partner in beeld

Wist je dat de valdempende ondergrond van een wipkip of klimrek is gemaakt van herbruikbare grondstoffen? Dat is wel zo duurzaam. Deze foam platen (schockpads) worden geleverd door Schmitz Foam Products. Hoog tijd om dit duurzame bedrijf aan je voor te stellen. 

Bekijk de foto's

KSP onderhoudt graag duurzame relaties met klanten én partners. Daarom delen graag het verhaal van Schmitz Foam Products. Schmitz levert de valdempende ondergronden voor ons Eco Playgrass ProPlay. ‘Uniek aan onze ProPlay valbeschermingsplaten is dat ze volledig zijn gemaakt van zogenaamde secundaire grondstoffen’, legt Ron Lokhorst uit. 

 

Hoogwaardige kwaliteit polyethyleen, dat anders in de afvalstroom terechtkomt. ‘Een schoenzolenfabriek houdt bijvoorbeeld na het stansen van de zool materiaal over dat alle kwaliteitseisen heeft doorstaan, maar niet meer kan worden gebruikt. Dat materiaal geven wij een tweede leven’, vult marketingmanager Daphne Korten aan. 

Circulariteit 

Het polyethyleen gaat bij Schmitz volgens een zorgvuldig bepaalde receptuur in een oven. Door de foam te verhitten en samen te persen smelten de snippers aan elkaar, waardoor de ProPlay plaat ontstaat. Deze wordt vervolgens op maat en in de vorm van een puzzelstuk gestanst. Daphne: ‘Onze valbeschermingsproducten worden door en door getest, bieden een heel goede kritische valhoogte, een lange levensduur en kunnen aan het eind van de levenscyclus weer worden hergebruikt.’ 

Dat komt ook beschikbaar voor de dealers van KSP. Het sluit bovendien naadloos aan bij de visie van het bedrijf, dat hoogwaardige sport- en speelondergronden aanlegt, onderhoudt en renoveert. Bij het recyclen van kunstgras gebruikt KSP de vrijkomende materialen onder meer als nieuwe kantplanken. Circulariteit, kwaliteit en veiligheid, daar draait het om. 

‘Onze opdrachtgevers vragen steeds meer om CO2-neutraal te werken’ vertelt directeur Joost Sweep. ‘We denken constant na over de vraag hoe we onze producten en machines zó kunnen maken en vervoeren dat we de uitstoot van schadelijke gassen verminderen Het is mooi om te zien dat Schmitz deze langetermijnvisie deelt.’ 

KSP is dealer van ProPlay. Behalve het zelf aanleggen als ondergrond voor speelplaatsen, levert KSP dit product ook aan andere bedrijven. ‘Het hangt van de kritische valhoogte af welke schockpad je kiest’, legt Ron uit. Om letsel te voorkomen heeft de valdempende laag onder een klimtoestel een andere demping nodig dan onder een wipkip, bijvoorbeeld. KSP gebruikt altijd het product van Schmitz als ondergrond. Schmitz Foam Products levert aan geen enkel ander bedrijf dan KSP ProPlay voor kinderspeelplaatsen in Nederland. 

Kansen zien 

Schmitz Foam produceert per jaar heel veel shockpads vanuit de productielocaties in Nederland en de Verenigde Staten. De foamplaten worden naar meer dan 70 landen wereldwijd geëxporteerd. Net als KSP is Schmitz Foam een familiebedrijf. De geschiedenis gaat terug tot 1935, toen nog een transport- en bouwbedrijf. Nu een vierdegeneratie familiebedrijf met circulariteit als rode draad. Ook KSP is een familiebedrijf en vindt duurzaamheid erg belangrijk.

‘Wij hebben geen typische klant-leverancier relatie, maar een heel prettige samenwerking. Echt een partnership. ‘We zien van en voor elkaar kansen in de markt. Dat vind ik bijzonder aan onze samenwerking’, concludeert Ron.