30 juni 2022

KSP en LimeGreen lanceren circulair kunstgras

Kunstgras is volledig recyclebaar

Bekijk de foto's

Met het 100 procent circulaire kunstgras van LimeGreen ONE-DNA komen we dichter bij ons doel om vanaf 2030 alleen nog maar volledig circulaire ondergronden te leveren. Het kunstgras van LimeGreen bestaat 100 procent uit één polymeer en wordt zeer energiezuinig geproduceerd.

 

Duurzaamheid is belangrijk voor KSP en daar investeren we dan ook flink in. Inmiddels hebben het hoogste niveau (5) van de CO2 Prestatieladder gehaald. We zijn continu bezig om onze processen en producten te verduurzamen om onze eigen CO2-uitstoot te verminderen. De samenwerking met LimeGreen is de volgende stap op weg naar kunstgrasmatten die volledig recyclebaar zijn.

 

Onderhoud 100 procent elektrisch

Joost Sweep: ‘We zetten sinds 2019 elektrische machines in (zoals een elektrische shovel., heftrucks en handgereedschappen) en onze bedrijfsauto’s rijden op Euro 6. Met onze eigen stroom van de zonnepanelen laden we onze elektrische auto’s, de shovel en machines op.’ De vijf onderhoudsploegen van KSP voeren het onderhoud van speelvelden al 100 procent CO2- neutraal uit. Met deze en andere maatregelen haalt KSP niveau 5 van de CO2 prestatieladder.

 

LimeGree als laatste schakel

LimeGreen is trots op de samenwerking. ‘KSP is in Nederland een grote naam als het om realisatie van grote speelvelden gaat’, zegt directeur Jasper Eppingbroek van LimeGreen. ‘Het bedrijf heeft al grote stappen gemaakt met duurzaam ondernemen. Het geeft ons veel vertrouwen dat KSP de grote waarde van het circulaire product ziet, én het motiveert ons om nog meer “changemakers” mee te nemen in onze groene beweging. Dat wij de ontbrekende schakel zijn in het volledig verduurzamen van de systemen bij een bedrijf als KSP, laat zien dat ons circulaire ONE-DNA een belangrijke toevoeging is voor de markt.’