28 juni 2023

Feestelijke opening circulair Brasapark in Amsterdam

Braspark is er voor iedereen

Ons KSP-team heeft onlangs een prachtig project opgeleverd voor de gemeente Amsterdam. Met het Brasapark kiest de gemeente voor sociale én duurzame impact. Met veel plezier installeerden we circulair ONE-DNA™ gras van LimeGreen®, in combinatie met circulaire shockpads van Schmitz én circulaire speeltoestellen van Kompan. Zó duurzaam kan een project zijn!

Bekijk de foto's

Het Brasapark ligt op het dak van de Gaasperdammertunnel (boven de A9). Bij het ontwerpen van dit speelterrein is specifiek gekeken naar een brede toegankelijkheid, zodat ook kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking hier met veel plezier kunnen spelen. Brasa betekent omhelzing binnen de Surinaamse cultuur, een toepasselijke naam voor een speeltuin die elk kind met open armen ontvangt. Bij 70 procent van de geïnstalleerde speeltoestellen is namelijk rekening gehouden met de breedst mogelijke toegankelijkheid, bijvoorbeeld door rolstoelvriendelijke toegang en door het gebruik van speciale kleuren.

Kunstgras, shockpads én speeltoestellen circulair

Naast dit sociale aspect is het Brasapark een prachtig voorbeeld van hoé circulair we speelplaatsen nu kunnen realiseren. Met het ONE-DNA™ kunstgras van LimeGreen® gebruikten we circulair kunstgras dat end-of-life volledig, hoogwaardig gerecycled kan worden. Daarnaast zorgen de circulaire shockpads van Schmitz én speeltoestellen van Kompan voor een volledig circulair systeem. Een duurzame combinatie waarmee alle lagen van dit speelterrein helemaal futureproof zijn. Zedgar Velthuizen, projectleider Fysiek Domein bij de Gemeente Amsterdam: ‘We kozen voor KSP als projectpartner vanwege de hoge kwaliteit van de installaties. Daarbij is dit bedrijf heel ver in het verduurzamen van de workflow, met onder andere elektrische gereedschappen. Een perfecte match dus voor dit project.’

Wil jij dit ook voor jouw gemeente, school of vereniging? Neem dan contact op met ons team. We denken graag mee over een duurzame realisatie van jouw project.

De foto’s zijn gemaakt door: Sanne Couprie en de gemeente Amsterdam.