8 april 2024

‘De fantasie van het kind staat bij ons centraal’

Partner in beeld: Speelmaatje

Samen, daar draait het om bij KSP. Met ons team van bevlogen mensen maken wij de mooiste dingen. Iedere dag weer. Van kleurrijke speeltuinen, uitdagende schoolpleinen, multifunctionele sportvelden tot op maat gemaakte tennisbanen. Wij werken ook graag samen met partners. Eén van hen is FuzeField: producent van een interactieve bewegend leren vloer. ‘Net als bij KSP draait het bij ons ook om vernieuwing.’

Bekijk de foto's

Kinderen uitdagen om te spelen, bewegen en ontdekken in een natuurlijke speelomgeving. Dat doen KSP en partner Speelmaatje door op duurzame manier groene speelplekken te realiseren. Verkoopleider Wilbert Wassink van Speelmaatje: ‘We brengen het beste uit twee werelden samen’.

‘Buitenspelen legt de basis voor een gezonde geestelijke en lichamelijke ontwikkeling bij kinderen’, legt Wilbert uit. ‘De positieve effecten van samenspel in de buitenlucht gaan een leven lang mee. Natuur wakkert de avontuurlijke aanleg in jonge kinderen aan, ontwikkelt creativiteit en daagt uit tot experimenteren. Geef een kind een stapel planken en een ruig speelterrein en er ontstaan de meest wonderlijke creaties. En dat is nu precies hoe wij onze toestellen proberen te bouwen. Bij Speelmaatje bedenken en ontwerpen we alle speelplekken en toestellen zelf. De natuur én de fantasie van kinderen zijn daarbij onze belangrijkste bronnen van inspiratie’.

Fantasie prikkelen

Speelmaatje maakt speelvoorzieningen van Robiniahout, een duurzame houtsoort met robuuste en kronkelige vormen, ideaal voor in een natuurlijke omgeving. Het hout is afkomstig uit Oost-Europese plantagebossen met een herplantverplichting. Wilbert: ‘De speelse vorm van deze houtsoort prikkelt de fantasie en geeft de speeltoestellen hun karakteristieke uiterlijk. In onze ontwerpen staan de toestellen nooit op zichzelf, de hele omgeving doet mee. Struiken, heuveltjes en bomen zijn net zo belangrijk voor de speelbeleving als de uitdagende spelattributen die we maken’.

Gamechangers

‘We creëren niet alleen natuurlijke speelplekken, we bouwen ook aan duurzame relaties’, vult Wilbert aan. ‘Het mooie van de samenwerking tussen Speelmaatje en KSP is het vertrekpunt: voor ons beiden staat de beleving van onbevangen speelplezier van kinderen centraal. Daarin zijn we echt gamechangers. Samen realiseren we uitdagende speelterreinen, zelfs in een stadse omgeving. Net als KSP willen we kinderen naar buiten krijgen. Om de wereld te ontdekken en samenspel met andere kinderen te stimuleren’.

Onbegrensde mogelijkheden

Speelmaatje is een Nederlands familiebedrijf. Wilbert: ‘Alles wordt door onze creatieve houtbewerkers met passie en plezier in eigen werkplaats op maat gemaakt. Massaproductie is aan ons niet besteed en de klant koopt dicht bij huis. Kinderen hebben een ondernemende geest, zijn puur en zien nog onbegrensde mogelijkheden. Wij bedenken en maken de speelstructuren, maar in de praktijk worden ze door kinderen altijd weer onverwacht anders gebruikt. Dat is geweldig leuk om te zien en doet me steeds weer beseffen in wat voor prachtige sector we werkzaam zijn.’